Preskocit navigáciu

Intenzívny výcvik pred vyslaním do operácie eFP Lotyšsko


Intenzívny výcvik pred vyslaním do operácie eFP Lotyšsko      
 Príslušníci 21.samohybného delostreleckého oddielu Michalovce 2.mechanizovanej brigády PS OS SR pod vedením svojho veliteľa podplukovníka Mareka Uchaľa a v súčinnosti s Koordinátorom palebnej podpory – náčelníkom delostrelectva plukovníkom Romanom Bobaľom, vykonali v dňoch 9. - 20.mája 2022 v priestoroch VVP Valaškovce odborný výcvik pred vyslaním do operácie eFP v Lotyšsku.
V dňoch 18. a 19. mája 2022 vykonali bojové školské streľby na tému „Palebná batéria pri plnení úloh počas vedenia defenzívnej operácie“. O schopnostiach a celkovej pripravenosti delostrelcov nadchádzajúcej rotácie sa prišiel osobne presvedčiť aj veliteľ PS OS SR generálmajor Ivan Pach. Cieľom dvojtýždňového výcviku bolo preveriť, upevniť a zdokonaliť odborné zručnosti príslušníkov 21.samohybného delostreleckého oddielu, ktorí sú predurčení na júnovú rotáciu eFP v Lotyšsku. Hlavnou súčasťou výcviku bola novo zavedená 155 mm ShKH ZUZANA 2. Streľba bola vykonaná z dvoch priestorov na vzdialenosti až do 13 km, pričom hlavným úsilím bolo zabezpečiť maximálnu presnosť streľby a bezpečnosť pri vedení jednotlivých činností.  Pre príslušníkov palebných jednotiek, prieskumnej batérie a batérie podpory velenia bol tento výcvik výbornou príležitosťou zdokonaliť sa v odbornej a technickej príprave.  

Intenzívny výcvik pred vyslaním do operácie eFP LotyšskoIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie eFP LotyšskoIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie eFP LotyšskoIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie eFP LotyšskoIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie eFP LotyšskoIntenzívny výcvik pred vyslaním do operácie eFP Lotyšsko

Autor: 21.shdo , Foto: 21.shdo - Dátum: 19.05.2022
Čítanosť: 1703
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share