Preskocit navigáciu

Zdokonaľovacie cvičenia v streľbe z ručných zbraní


Zdokonaľovacie cvičenia v streľbe z ručných zbraní

Základným východiskom pre zlepšenie zručností v streleckej príprave príslušníkov 23. motorizovaného práporu bolo úspešné zvládnutie štandardných cvičení v streľbe z ručných zbraní počas výcvikového roka 2016. Dňa 7. novembra 2016 sa v priestoroch Posádkovej strelnice Poruba pod Vihorlatom plnili náročnejšie cvičenia v streľbe zo samopalu vz. 58, pištole vz. 82 a guľometu vz. 59 L. 

Sťažené klimatické podmienky, plnenie streleckých úloh s plynulým prechodom deň-noc, zvýšená fyzická záťaž preverili schopnosti všetkých vojakov vykonávať streľbu za pohybu, krátkej zástavky, spoza bariéry na krátku a aj maximálnu vzdialenosť. Komplexne boli zdokonalené zručnosti v oblasti streľby z primárnej a sekundárnej zbrane spojenej s manipuláciou so zbraňou, taktickým pohybom po bojisku a rýchlym a presným vedením mierenej streľby. Zamestnanie ukázalo, že aj náročnejšie cvičenia v streľbe sú nielen zvýšením úrovne vycvičenosti každého jednotlivca, ale aj výzvou a motiváciou do ďalšieho obdobia výcviku. 

Riadiaci zamestnania, kapitán Ľudovít Haňo skonštatoval, že aj tentokrát mal rešpekt pred plnením stanovených cvičení a zároveň veril v schopnosti cvičiacich úspešne a s nasadením splniť všetky stanovené strelecké úlohy. Značným prínosom bolo vynaložené úsilie veliaceho poddôstojníka 1. motorizovanej roty, rotmajstra Válera Fedáka predovšetkým v príprave zamestnania (materiálne zabezpečenie a výstavba terčového manévru na jednotlivé cvičenia). Najlepšími strelcami sa stali slobodník Miroslav Vavrek a čatár Erik Sokoľ.


Zdokonaľovacie cvičenia v streľbe z ručných zbraní Zdokonaľovacie cvičenia v streľbe z ručných zbraní Zdokonaľovacie cvičenia v streľbe z ručných zbraní Zdokonaľovacie cvičenia v streľbe z ručných zbraní

Autor: rtn. Alena DUPLÁKOVÁ , Foto: voj. 2.st. Ľuboš SEKELSKÝ - Dátum: 07.11.2016
Čítanosť: 3811
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share