Špeciáli z 23-ky v zastavaných priestoroch


Špeciáli z 23-ky v zastavaných priestoroch

 V dňoch 8. - 11. septembra 2020 sa v takticko-streleckých halách Centra výcviku Lešť príslušníci 1. motorizovanej čaty 1.motorizovanej roty 23. motorizovaneho práporu Trebišov zúčastnili výcviku CQB (Close Quarter Battle – Boj v zastavaných priestoroch).

 Cieľom výcviku bolo zdokonaliť tímy v postupoch, ovládnutí a „vyčistení“ budovy a zároveň zdokonaliť profesionálnych vojakov v streľbe na ciele v krátkej vzdialenosti.

 Na strelnici bojových vozidiel si naši vojaci zastrieľali z guľometov UGL vz. 59L. Tie boli boli upevnené v nainštalovaných konzolách vozidiel Land Rover ST. Cieľ tejto časti výcviku smeroval k príprave jednotky na splnenie úloh nadchádzajúceho cvičenia Slovak Shield 2020.

 Príslušníci motorizovanej čaty preukázali vysokú iniciatívu, sebadisciplínu a vysoké nasadenie pre zvládnutiu cieľov a úloh výcviku.


Špeciáli z 23-ky v zastavaných priestoroch Špeciáli z 23-ky v zastavaných priestoroch Špeciáli z 23-ky v zastavaných priestoroch Špeciáli z 23-ky v zastavaných priestoroch

Autor: štábny nadrotmajster Miloš RADIČ, 23. mopr , Foto: štábny nadrotmajster Miloš RADIČ, 23. mopr - Dátum: 25.09.2020
Čítanosť: 4730
Verzia pre tlač

Skočiť na menu