Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

Leto pre deti na 65. prieskumnom prápore Prešov


Leto pre deti na 65. prieskumnom prápore Prešov

Už tretí rok po sebe organizoval 65. prieskumný prápor Prešov (ďalej len „65.pspr“) letné sústredenie pre deti profesionálnych vojakov práporu. Tento rok sa táto myšlienka rozrástla o jeden celý týždeň naviac. Konkrétne tak bol zrealizovaný „výletný čas pre deti“ v termíne 10.-14. júla 2023, ktorý bol zameraný na výletovú formu programu a „denné letné sústredenie pre deti“ v termíne 7.-11. augusta 2023, zamerané na vojenský život na prápore. Organizátori, starší kaplán nadporučík Ladislav Jeremiáš a psychológ nadporučík Jozef Bicák zhodnotili oba týždne za úspešné po každej stránke.


V rámci júlového týždňa zúčastnené deti spolu s profesionálnymi vojakmi 65.pspr navštívili pioniersky tábor pri Humennom, ZOO Košice, vyhliadkovú vežu na Dukle, Údolie smrti, Vojenské historické múzeum Svidník, kino spolu so Safari parkom a Slovenské opálové bane pri Prešove. Týždeň bol ukončený spoločnou operačkou v priestoroch 65.pspr. Celkovo sa tohto týždňa zúčastnilo 35 detí.


V mesiaci august si 54 detí priblížilo, aké to je byť profesionálnym vojakom. Počas tohto týždňa si deti v priestoroch 65.pspr z istej časti vyskúšali na vlastnej koži život na vojenskom útvare, počnúc ranným nástupom, rozcvičkou či poradovou prípravou. Ukážky zbraní a techniky, zdravotnícka príprava či sebaobrana boli neodmysliteľnou súčasťou pripraveného programu daného týždňa. Energický a nezabudnuteľný zážitok mali deti na strelnici Ruská Nová Ves, kde si profesionálni vojaci 65.pspr pripravili ukážky prepadu a pasce. Použitie slepej munície a dymovníc ešte znásobili deťom požadovaný efekt tohto programu. Následne si prepad a pascu v bezpečnej forme vyskúšali aj samotné deti. Počas daného týždňa bolo pre deti pripravené aj hľadanie pokladu na Cemjate, návšteva Ekoparku v Prešove a exkurzia na 51.krídle Prešov, kde si deti vyskúšali, aké to je sedieť vo vojenských vrtuľníkoch a domáci hasiči im predviedli ukážku svojej techniky. Okrem ďalšieho programu bol počas celého týždňa pre deti pripravený aj zábavný program v podobe skakacích hradov a špeciálneho vláčika, ktorým sa mohli zviesť. Záver týždňa vyvrcholil v podobe slávnostného pochodu deti pred nastúpeným práporom a veliteľom 65.pspr, ktorý im na záver spolu s organizátormi poblahoželal odovzdaním medaile a pamätného diplomu.


Leto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore PrešovLeto pre deti na 65. prieskumnom prápore Prešov

Autor: npor. Mgr. Jozef BICÁK - Dátum: 29.09.2023
Čítanosť: 1803
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share