Preskocit navigáciu

Nácvik organizácie súčinnosti divízie


Nácvik organizácie súčinnosti divízie

Cvičenie Slovenský štít 2024 je vo svojej plánovacej fáze, počas ktorej prebieha plánovanie na jednotlivých stupňoch – divízia, brigáda a prápor. Výsledkom tejto fázy sú spracované operačné rozkazy veliteľov.

 
V rámci plánovacej fázy vykonalo Spoločné operačné veliteľstvo z pozície HICON (nadriadený stupeň brigád) 19. mája 2024 v priestoroch brífingovej miestnosti OREMLAND-u nácvik organizácie súčinnosti divízie (Combined Arms rehearsal), ktorý okrem iného slúži na preverenie naplánovaných aktivít počas operácie. Takisto poskytuje priestor veliteľovi divízie a veliteľom brigád na vizualizáciu, spresnenie a synchronizáciu rozhodujúcich fáz pred vykonaním samotnej operácie. Ďalším dôležitým prvkom vykonania nácviku je osobné vyjadrenie zámeru a usmernenie priamo podriadených veliteľov brigád ako aj vytvorenie priestoru pre zlepšenie plnenia stanovených úloh.


Na nácvik organizácie súčinnosti divízie budú nadväzovať nácviky organizácie súčinností brigád v nasledujúcich dňoch plánovacej fázy operácie.


Nácvik organizácie súčinnosti divízieNácvik organizácie súčinnosti divízieNácvik organizácie súčinnosti divízieNácvik organizácie súčinnosti divízieNácvik organizácie súčinnosti divízieNácvik organizácie súčinnosti divízieNácvik organizácie súčinnosti divízieNácvik organizácie súčinnosti divízie

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel.PS - Dátum: 20.05.2024
Čítanosť: 1117
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share